Kwaliteit – Apotheek Poldervaart – Schiedam

Kwaliteit

Projecten

Onze farmaceutische zorg beperkt zich niet binnen de apotheek. Zo hebben we binnen en buiten het Vlietland Ziekenhuis intensief contact met verschillende zorgverleners:

Ontslaggesprek op de afdeling Cardiologie

Hierbij worden alle relevante informatie omtrent de nieuwe, oude en gewijzigde medicijnen aandachtig met de patiënt doorgenomen.

Speciale aandacht voor de dialyse patiënten

De medicijnen worden tijdens de wekelijkse behandelingen in de apotheek uitgezet en op de afdeling bezorgd. Hiermee verkorten we de verblijfsduur voor deze patiënten.

24 uur medicatie overdracht.

De Spoed Eisende Hulp wordt voorzien van de actuele medicatie status van de patiënt, die op deze afdeling wordt binnengebracht.

Medicatie oncologie

In overleg met de afdeling Oncologie worden de medicijnen vooraf klaargemaakt. Hierdoor is er de mogelijkheid voor een aanvullend persoonlijk gesprek.

Zorgregistratie

Middels een uniek zorgregistratiesysteem leggen we zorgstappen vast, zoals wijzigingen aan een recept, klachten, en projecten waaraan u heeft deelgenomen.

Multidisciplinaire zorg

Om de kwaliteit van onze zorg en service optimaal te houden, heeft de apotheker intensief contact met verschillende disciplines in het ziekenhuis.