Zorg – Apotheek Poldervaart – Schiedam

Zorg

Medicatiebegeleiding

Heeft u problemen met uw geneesmiddelen of wilt u alles graag goed op een rijtje zetten? Vraag dan een gratis medicatiebegeleiding aan bij uw apotheker. U brengt dan alle geneesmiddelen die u gebruikt mee; ook de middelen die u zonder recept heeft gehaald. De apotheker zorgt dat hij alle gegevens bij de hand heeft. U kunt uw vragen over en problemen met uw geneesmiddelgebruik rustig bespreken. Zo nodig neemt de apotheker contact op met de arts die u de geneesmiddelen heeft voorgeschreven. Maar dat gebeurt alleen als u daar toestemming voor geeft. NB Voor een medicatiebegeleiding kunt u het beste van tevoren een afspraak maken.

Medicatiebewaking

Wij bewaken uw geneesmiddelen bij het verwerken van uw recept. Wij controleren met behulp van de computer, waarin al uw geneesmiddelengegevens opgeslagen zijn, of u een bepaald geneesmiddel, naast de medicamenten die u eventueel al gebruikt, kunt gebruiken. Ook letten wij op bijzondere omstandigheden, zoals allergieën, overgevoeligheden, zwangerschap en bepaalde ziekten. Daarom is het nodig dat al uw gegevens hierover bij ons bekend zijn. Wij vragen u daarom bijzondere omstandigheden altijd aan ons te melden.

Zelfzorg

Voor een goed zelfzorgadvies kunt u bij ons terecht . Wij bekijken ook of u bepaalde zelfzorgmiddelen probleemloos naast uw andere geneesmiddelen kunt gebruiken.